В Бахмутското направление украинските военни продължават да държат инициативата, а активни

...
В Бахмутското направление украинските военни продължават да държат инициативата, а активни
Коментари Харесай

Тежки боеве край Бахмут

В Бахмутското направление украинските военни не престават да държат самодейността, а дейни бойни дейности се водят в региона на Клешчеевка, споделя представителят на Източната група на Въоръжените сили на Украйна Сергей Череватий, представен от Би Би Си, съобщи Нюз.бг.

" Там се водят тежки боеве, към момента не можем да разкрием детайлности. Но съдейки по това по какъв начин ескалира суматохата във вражеските общности в " Телеграм ", мисля, че името Клешчеевка ще бъде доста алегорично за тях ", сподели Череватий в ефира на телемаратона в четвъртък (цитиран от Интерфакс Украйна).

Назначеният от Русия началник на самопровъзгласилата се ДНР Денис Пушилин сподели по-рано, че цялото населено място към момента е под контрола на съветските сили.

В сряда представителят на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна Андрий Ковальов заяви за триумфите в настъплението в региона на Клешчеевка, а съветският " боен сътрудник " Александър Сладков твърди, че съветските войски са се отдръпнали от селото (но тази информация не е доказана от никого - Би Би Си).

Село Клешчеевка се намира южно от Бахмут. В случай на освобождението му и заемането на стратегическите височини там Въоръжените сили на Украйна ще получат огневи надзор над южната част на града.

В допълнение, завладяването на Клешчеевка отваря пътя за по-нататъшното нахлуване на украинските елементи в източна посока - към село Опитное и значимата автомагистрала Бахмут-Горловка, по която съветската войскова формация се доставя в самия град.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР